perjantai 21. syyskuuta 2012

Liikkeellä pimeitä asiakkaita

Hämeenlinnassakin tapahtuu joskus... Keskustan yritykset olivat joukolla (yli 100 yritystä) mukana Piemän kaupan illassa perjantaina 14.9. Kaikki oli myöhään auki ja tarjolla oli vaikka mitä tarjouksia ja tapahtumaa. No kyllähän meidänkin sitten piti pitää ovet auki. Ihan mukavasti meillekin asti eksyi porukkaa shoppailemaan, juomaan kuumaa mehua ja selailemaan muotilehtiä.

Oli oikeastaan oikein mukava ilta. Alla illasta hieman todistusaineistoa, vaikka pimeestä illasta olikin kyse. ;-)






torstai 20. syyskuuta 2012

Messuilua Vintagen malliin

Verkatehdas Vintage -tapahtuma sai Hämeenlinnassa mukavasti väkeä liikkeelle viime lauantaina. Edellisenä iltana oli Hämeenlinnassa vietetty Pimeän kaupan iltaa, ja meidänkin liikkeemme oli ollut auki iltayhdeksään saakka. Lauantaina kuitenkin olimme töissä taas heti kahdeksalta messuosastoa kokoamassa. Yrittäjä ei nimittäin tunne kelloa…



Vintage-tapahtuma oli meille todella mukava tapa tuoda esille tuotteitamme Hämeenlinnassa. Vielä mukavampaa oli huomata, että sana oli kiirinyt ympäri kaupunkia, ja moni kävijöistä tunnisti jo meidät. Kiitos kaikille ihanille asiakkaillemme, jotka tulitte juttelemaan kanssamme. Ette tiedäkään, kuinka arvokasta palautteenne meille on! Kiitos siis kaikille!

Saimme myös erittäin tärkeitä tuotetestaajia pienemmistä asiakkaistamme. Tässä Väinö, 7 kk, testaa pikku pussukkamme kestävyyttä.


Olimme tehneet tapahtumaa varten ihania vintage-aiheisia tuotteita, jotka lopulta menivätkin hyvin kaupaksi. Tiesimme jo etukäteen, että mm. Marilyn-aiheiset pussukat sekä Audrey Hepburn -laukku olisivat kovaa valuttaa, ja nehän meiltä ensimmäisenä vietiinkin. Loput vintage-aiheiset tuotteet ovat nyt myynnissä verkkokaupassamme sekä liikkessämme. Tällaisia tapahtumia tulemme jatkossa varmasti kiertämään enemmänkin. Sen verran mukavaa oli!



maanantai 17. syyskuuta 2012

Baarilaukun nimen syntytarina

Tuotekehitys on hauskaa. Joskus parhaimmat naurut saa vaikka siitä, että miettii miksikäs sitä nyt voisi uutta kehittelemäämme laukkua tai pussukkaa nimittää.

Tänään pähkäilimme uuden, vaakamallisen pienen olkalaukun kanssa. Koska nimi ”Pieni olkalaukku” oli jo käytössä, niin ongelmaksi muodostui tämän vielä pienemmän laukun nimeäminen. Nimivaihtoehtoja olisi tässä:

-          pieni vaaka olkalaukku

-          pienen pieni laukku

-          pikkuruinen olkalaukku

-          pienempi olkalaukku

-          pienin olkalaukku

-          olkalaukku purse

-          ja sitä rataa

Oikeita älynväläyksiä siis.

Loppujen lopuksi nimeksi tuli ”baarilaukku” jota ehdoteltiin monelta taholta. Harjoittelijamme Mari-Elaine mietti vielä nimen keksittyään, että sopiiko se meidän imagoomme.  Tietysti, eiköhän me olla muutenkin ihan rentoja, joten kyllä sopii. Sitä paitsi baarilaukku on mahtava nimitys tälle pikku laukulle, johon sopii ne tärkeimmät eli puuteri, pikku kukkaro ja kännykkä.

Eli saammeko esitellä, baarilaukkumme, olkaa hyvä:


keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Vintage, Vintage, Vintage

Taas me mennään! Tällä kertaa tulossa on tapahtuma nimeltä Verkatehdas Vintage. Tapahtuma järjestetään syyskuun 15. päivä Hämeenlinnassa Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaalla. Puitteet ovat siis ainakin mahtavat.

Verkatehdas Vintage järjestetään nyt toista kertaa, meille osallistuminen on ensimmäinen. Me olemme miettineet tapahtumaan myytäväksi vintage-kuva-aiheisia tuotteita. Tällä hetkellä ompelijaharjoittelijamme Mari-Elaine on tehnyt materiaalia ja kohta alkaa sitten taas takahuoneesta kuulumaan ompelukoneen ääni, kun tuotteet valmistuvat. Näissä tuotteissa tulee olemaan sitä vanhanajan tunnelmaa!








sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Lehtien selailun ihanuus



Okei, myönnän. Tämä on parasta meidän Read it ’n’ wear it –tuotteiden työvaiheessa, meinaan lehtien lukeminen ja selailu. Nykyään vaan huomaan selailleeni puolet lehdestä läpi vain miettien mitä tuotteita sivuista tekisi keskittymättä ollenkaan siihen lehden sisältöön. No, onneksi selailen ne lehdet yleensä moneen kertaan: ekalla ja tokalla kerralla suunnittelen tuotteita ja kolmannella kerralla keskityn jo sisältöön. Neljännellä luen jopa artikkeleita.

Niin ja kyllähän hyvän muotilehden kanssa yleensä kuuluu lasillinen punaviiniä… Piip homma, mutta jonkunhan se on tehtävä.

Nämä sivut oli pakko saada itselle, en vain vielä tiedä mitä niistä tekisin.